Magien

Cacao

Kakao har vært anerkjent som en viktig medisinplante og sentral i statlige og kulturelle begivenheter. Mayaene har dyrket kakao i flere tusen år. Planten ble ansett som hellig av alle kulturer i mellom- og Søramerika, og i mytologien er det klare linjer mellom Nordens Yggdrasil og deres «Axis mundi» – kakaotreet.
For Mexicafolket (Aztekerne), som drakk «cacahuatl» anså kakao som en gave fra visdomsguden Quetzalcoatl – deres Odin.
Bønnene var høyt ettertraktet, både som valuta og blandet sammen med vann, chilli, og noen ganger psykedelisk sopp, til en en skummende og bitter drikk. De brukte kakao som et viktig sakrament i religiøse, kulturelle og statlige ritualer.

Lengre sør bland Mayafolkene som hadde vesentlig bedre tilgang på kakao (og som ikke bruke det som valuta) var kakao en essensiell del av folkemedisin brukt til alt fra underernæring, katalysator for fødsel og kosttilskudd for ammende, til mageproblematikk og hudkrem.

Les mer her

Sopp?

Sopp var blant, om ikke den første, livsformen på kloden. De var bærere av planteriket fra havet til landjorda ved å etablere røtter i synergi med veksten, som først millioner av år senere hadde egne å gro på. Kanskje vi også har noe å lære?

Adaptogener øker kroppens evne til å tilpasse seg miljømessige faktorer og unngå skade fra disse. Det kan være planter og sopp, som har hormonbalanserende egenskaper som vår adaptive egenskaper, senker stress, styrker immunforsvaret og øker kroppens regenerative egenskaper.

Piggsvinsopp, reishi, kreftkjuke og cordyceps er en superkombo, som reduserer stress i kroppen og styrker immunforsvaret. Soppene har lenge vært kjent i ayurvedisk og kinesisk medisin. Endelig har soppene også fått en betydelig popularitet også i vesten de siste årene.

All vår sopp er dobbeltekstrakter av soppfrukten, levert av Nyta.no

Lions Mane

Hericium Erinaceus

En hvit pelsball som på engelsk heter «Lions mane». Den vokser vilt også i Norge men er her rødlistet og forbudt å plukke. Den blir kaldt «østens trøffel» siden det også er en ettertraktet kulinarisk sopp.
Som ingrediens i kakao er ikke smaken det viktigste. Vi bruker et svært konsentrert ekstrakt som inneholder en gruppe stoffer svært gunstig for kognitiv prestasjon- og helse, som fremmer regenerering av nevroner og myelinering av nervebaner.

Reishi

Ganoderma lucidum

Reishi, eller lakkjuke på norsk, vokser på stubber eller røtter av løvtrær på de fleste kontinenter. Den har blitt ganske så populær de siste årene, blir ofte omtalt som the mushroom of immortality. Det er ikke uten grunn, reishi kan nemlig bidra til å senke stress, og øke motstandsdyktighet mot virus og infeksjoner.

Soppen regnes også som seksualstimulerende — en ganske så fin kombo sammen med kakao.

Chaga

Inonotus obliquus

Kreftkjuke, eller chaga, vokser på bjørketrær og er kjent og kjær både i nordiske skoger og østen. I østeuropeiske land har kreftkjuke vært brukt som folkemedisin mot dårlig fordøyelse og tuberkulose, og for å styrke immunforsvaret.
Soppen er den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle medisinske sopper har chaga trolig det største mangfoldet av medisinske egenskaper. Den inneholder en haug med næringstoffer, vitaminer og mineraler og en nesten komplett aminosyreprofil.

Cordyceps

Cordyceps Militaris

Tradisjonsrik og en sopp som er mye brukt i kinesisk medisin. Cordyceps brukers blant toppidrettsutøvere for å øke utholdenhet og styrke. Den øker produksjon av ATP, som er cellenes energimolekyl, i tillegg til oksygenopptaket.

Soppen booster energi, og hjelper også leveren og nyrene våre med å fungerere optimalt.

Les mer om – medisinsk sopp

0